8.3.10

Fotografska razstava Ane Sluga

Vabljeni na otvoritev fotografske razstave Ane Sluga, v galerijo Mizzart na Metelkovi , ki bo v torek 09.03.2010 ob 19.00uri.

Ana Sluga je predavateljica na naši šoli o svoji razstavi pa je zapisala:

V galeriji mizzart razstavljam sedemnajst otroških portretov ljudi iz mojega intimnega in osebnega življenja, ki pa jih nisem poznala, kot otroke, ampak sem se z njimi srečala šele kasneje pri njihovih 20, 30, 40, ... letih. Sama ideja ima izvor v razmišljanju o tem, da je velikokrat ravno otroštvo tisto, ki nas najbolj zaznamuje in je s tem lahko najpomembnejša dota kasneje v življenju.
Z odločitvijo, da želim projekt izvesti v slikarski praksi me je postavil pred vprašanje, kako v današnjem času z izkušnjo novih medijev in predvsem poseganjem raznovrstnih tehnologij v slikarstvo predstaviti tako arhetipen motiv, kot je portret. Velik del procesa je bilo iskanje novih izraznih možnosti znotraj klasičnega načina izražanja. Z neke vrste takoimenovani rastri, ki jih naslikam, gledalca postavljam v dve poziciji gledanja slike. Prva je, da se od slike oddaljujemo in se pri tem portret vedno bolj izrisuje, je vedno bolj mimetičen in podoben fotografiji po drugi strani pa se lahko sliki popolnoma približamo in imamo tako pred seboj pointilistično abstraktno površino.1.3.10

Nov film Rajka Grlića

Pozdravljeni študentje, sodelavci in prijatelji!

9.3.2010 se bo v kinu Vič zgodila premiera filma Rajka Grlića z naslovom Neka ostane među nama. Rajko Grlić je priznan filmski ustvarjalec, ki je predaval tudi na naši šoli.
Na kratko o filmu si lahko ogledate tudi na spletni strani:http://www.nekaostanemedjunama.com/novosti/

Ogled filma vam toplo priporočamo.