27.10.07

Film, video

November 2007

Matej Kolmanko
Goslač,
kratki film
Mateja Kolmanka je dobil nagrado za najboljši igrani kratki film leta 2007 ter nagrado za najboljšo kamero na 1. filmskem festivalu Metoda in Milke Badjura v Litiji, sprejet pa je bil tudi v ožji ozbor filmskega festivala OSFAF v Makedoniji.
_________________________________________

Kiparstvo, keramika

Oktober 2007
Bojana Križanec
13 avtoportretov

Tokrat se nam avtorica predstavlja z izborom trinajstih. Gre za ponavljajoči se model stilizirane ženske glave, vsakič izoblikovan iz drugega materiala, vsak pa odslikava katero od umetnišinih lastnosti. Nobeden sam zase ni popoln avtoportret, vsak posamezen je le segment kompleksnega značaja, ki oblikuje posameznika. Na deloma ironičen način, prežet z zdravo mero humorja, nas umetnica spušča v svojo intimo in nam nesebično ter na najbolj neposreden način pripoveduje o sebi. Lastnosti so poudarjene do skrajnje meje, tako z izborom materiala, kot tudi z različnimi simbolnimi elementi.

www.direkt.si/domov/bazar/57017/
Galerija Hest
Židovska 8, Ljubljana
_________________________________________

Sodobna umetnost

Oktober 2007

Zavod za sodobno umetnost SCCA
Brez žebljev in podstavkov predstavlja:
Rene Rusjan
Čitalnica SCCA


Projektna soba SCCA
Metelkova 6, Ljubljana
Rene Rusjan želi s pomočjo vabljenih poznavalcev knjižnice SCCA pripraviti izbor knjig, ki bo nudil možno izhodišče za vstop v specializirano knjižnico za sodobno umetnost in bo vzpodbujal brskanje po knjigah.
Brez žebljev in podstavkov je serija projektov diskurzivne narave, ki se realizirajo kot umetniški dogodki performansi/instalacije/prezentacije. Brez žebljev in podstavkov predstavlja avtorje, ki delujejo na področju sodobnih umetniških praks: instalacije, performansi, video, interdisciplinarni & spletni projekti.

_________________________________________

Fotografija

Oktober 2007

Rajko Bizjak
Zvezdni prah

MESEC FOTOGRAFIJE
Atelje FAIR
Tržaška 22, Ljubljana
12. - 25.10. 2007
Rajko Bizjak je z novo serijo je zopet odprl nove poglede na telo, a tokrat ne le na žensko, temveč na človeško telo, na ogrodje, ki daje dom posameznikovi osebnosti. Ta krhka struktura v novi seriji postane še bolj krhka in občutljiva, toda hkrati povezana s celotnim univerzumom.
_________________________________________

Fotografija

Oktober 2007

Matej Sitar
Mongolija

MESEC FOTOGRAFIJE
KUD France Prešeren
Karunova 14, Ljubljana
2. - 16.10. 2007

domaca stran: www.matejsitar.com/
www.kud-fp.si/Matej_Sitar
www.umetnost.org/matej_sitar_america_my_way
www.umetnost.org/matej_sitar_mongolija
http://mesecfotografije.si/matej
Intervju: www.triera.net/novica.php?id=A136307
_________________________________________

Kiparstvo

Oktober 2007

Rene Rusjan
Pri meni na vrtu
Sodelujoči:
Natašo Skušek, Aleksandro Gruden, Eleno Fajt, Cym, Eva Nina Cajnko, Martina Černetić, Urška Debevc, Sara Lovrec, Mateja Abram, Bojana Križanec in Milena Kosec

Društvo likovnih umetnikov
Komenskega 8, Ljubljana
13. 9. - 11. 10. 2007
Rene Rusjan je zopet na vrtu, kamor je povabila še kopico kolegic umetnic. Vabljeni ste, da se jim pridružite pri jesenskih igrarijah med 13. septembrom, ko se jim od 17. do 19. ure lahko pridružite pri polstenju volnene skorje in 11. oktobrom, ko bodo ob 18. uri predstavile dokumentarno zloženko jesenskega dogajanja.
_________________________________________

19.10.07

Intermedijski dogodek

Kinodvor
v petek, 19.10. 2007 ob 20.30
se bo zgodil prvi v seriji dogodkov
pod skupnim naslovom KINOZVOČENJA.

FeedForward Cinema Napoveduje neusmiljeno zlorabo dosegljive audio in video opreme. Dvojec Dekleva/Prinčič, ki je svoje delo že predstavljal na mednarodnih razstavah in festivalih je k sodelovanju povalbil še tretjega “noizerja”, Miho Ciglarja. Vabljeni!
_________________________________________