29.1.09

Modri zob '09 - Festival filmov posnetih z mobilnim telefonom

29.1. četrtek 20:00
Med tekmovalci tudi ekipa Mihe Šubica!
Zaključna prireditev s predstavitvijo zmagovalcev. Zmagovalce določijo spletni uporabniki in žirija: Katarina Čas, Aljoša Bagola, Dafne Jemeršič in Miha Mazzini.
Vstop prost. www.modrizob.si

4.1.09

Tina Smrekar: ANTISTRESNE TEHNIKE


Galerija Alkatraz, Akc Metelkova mesto, Kustosinja: Alenka Gregorič, 8. - 31. 1. 2009
V umetnosti je pač tako, da naslovi umetniških del, razstav in projektov velikokrat predstavljajo pomemben sestavni del samega dela oziroma njegove predstavitve, lahko imajo tako pomembno vlogo, da postanejo nepogrešljiv segment umetniškega dela kot takega. Tokrat temu ni tako. Naslov razstave Antistresne tehnike je besedna zveza, ki kar najbolj neposredno govori o umetniških delih predstavljenih na razstavi. Brez strahu! Umetnica ne govori o novem načinu s katerim vam obljublja boljše življenje, ne ponuja izdelka, ki ga, če z njim ne boste zadovoljni, v roku štirinajstih dni lahko vrnete, mi pa vam vrnemo denar. Umetniški projekt Tine Smrekar le prikazuje različne načine in prijeme, preko katerih se umetnica tako ali drugače sprošča in gledalca vabi, da v galerijskem prostoru sam participira in pri tem potencialno sprosti nekaj svoje negativne ali preprosto, višek energije. Preko vsakodnevnih situacij nam na humoren način ponuja možnosti sprostitve, brez dragih priprav in pripomočkov. Uporabi predmete, snovi in situacije, ki se jih lahko poslužite kadarkoli in skorajda kjerkoli se porodi želja po sprostitvi. Pridite, morda koristi tudi vam!
Dela predstavljena na razstavi so nastala za njeno samostojno predstavitev lanskega aprila v dunajski Galeriji Siemens artlab.