26.2.09

Matjaž Mrak na Kavkazu

Od Matjaža Mraka:
Pozdravljeni na potovanju po Kavkazu, tokrat si lahko ogledate 4. reportažo o najini poti, to je država, v kateri sva pričela najino potovanje. Armenija. Država, ki me je navdušila s svojo toplino in z noro pokrajino.
Nekaj tega lahko vidite v reportaži.
(Reportaža se prične na 10 min).
Po reportaži pa si lahko ogledate tudi videe na moji novi spletni strani:
http://www.friendly.si/videobank.html
kliknite na povezavo in odpre se vam moj profil na vimeo.com)

ARMENIA link
Hello on Caucasus trip, 4th broadcasted country on our trip. We started our trip in Armenia. I was very impressed by the people and very beautiful environment - landscapes.
Enjoy watching it.(Report starts at 10 min).
After report you can check my new web site and watch some video works
http://www.friendly.si/videobank.html click on link to see my profile on vimeo.com)
Hvala, thank you,
Matjaž

20.2.09

UNE FAÇON D`AIMER / POTI LJUBEZNI


Maja Delak & Luka Prinčič
večmedijska predstava

Slovenska in ljubljanska premiera:
23. 2. ob 20.00 - Delavski dom Trbovlje, Trg svobode 11a, Trbovlje, 25. in 26. 2. ob 20.00– KUD France Prešeren, Karunova 14, Ljubljana, Ponovitvi: 11. in 16. 3. ob 20.00 - KUD France Prešeren

6.2.09

Sarajevska zima

Pila Rusjan in Matej Sitar na festivalu Sarajevska zima. Matej Sitar s samostojno razstavo "Fairy Tales" v Galeriji Roman Petrović, 10. - 17. februar, Pila Rusjan pa na skupinski razstavi "Topical", 9. - 28. februar, v Collegium Artisticum.
sarajevskazima.ba

4.2.09

Trije elektromagnetni habitati v Kibeli

Kibela vas v petek, 6. 2. 2009, ob 20. uri vabi na otvoritev razstave: Trije elektromagnetni habitati, Luke Freliha in Robertine Šebjanič.

Interaktivna instalacija Pufinacija/Pufination (Robertina Šebjanič in Luka Frelih) - ponazarja mikroorganizme, ki sobivajo v odprtem ekosistemu. Skupina objektov deluje kot občutljiva senzorska mreža...http://www.ljudmila.org/pufination/

Participatorna, globalna in javna akcija Frida V. (Free Ride Data Acquisiton Vehicle; Luka Frelih): Usklajen nabor programske in strojne opreme na kolesu omogoča samodejno kartiranje odkritih brezžičnih računalniških omrežij, enostavno snemanje z lokacijo in ikono označenih posnetkov in priložnostno sinhroniziranje s strežnikom na internetu. Obiskovalci KiBele so povabljeni da se s Frido zapeljejo po mestu in soustvarijo nove digitalne zapise Maribora.
http://twiki.ljudmila.org/bin/view/Luka/FridaV

Video instalacija Bubble (Robertina Šebjanič): „...Bubble je pravzaprav nekakšno ljubkovalno ime za nenavadno bitjece, ki se pojavlja na zaslonu. Ves čas je njegova prisotnost negotova. Premika se, pulzira, pojavlja se in izginja v prav takšni nestabilnosti, v kakršni se kažejo tudi življenja bitij, ki jih poznamo iz naše zemeljske izkušnje.... „ (Vasja Nagy, iz teksta ob prvotni postavitvi v Galeriji Alkatraz)

3.2.09

Dve razstavi z deli Mladena Stropnika


10. 2. 2009, Geris Magic Acid Bar - Mladen Stropnik & Tunnel - Ana Ivanovska, salon opening 6 – 8 PM, International Studios & Curatorial Program (ISCP), New York, USA www.iscp-nyc.org

20. 1. – 1. 4. 2009, Baloon Effect - Vesna Blagotinšek, Uroš Potočnik, Mladen Stropnik, Bildungshaus Schloss Retzhof Leitring bei Leibnitz, Austria, www.ratzhof.at