18.10.10

Razstava Nine Bric


Vabimo vas na otvoritev razstave mlade umetnice in naše bivše študentke Nine Bric.

Nina Bric – BEŠTIJARIUM

Otvoritev razstave bo v četrtek 21.oktobra ob 20.uri.
Kulturni center Mostovna, Galerija Tir, Cesta IX. Korpusa 99A,5250 SolkanA


Avtorico bo predstavila kustosinja galerije Katarina Brešan, ki je o Nini zapisala naslednje:
Nina Bric se izraža v živahnem stripovskem slogu. Njen pisani domišljijski svet napolnjujejo močno stilizirane ženske in živalske figure.
Kompozicija je izrisana s črno konturo in čistimi, plakatnimi barvami, kar daje celoti dinamičen značaj, kljub temu da so figure izrazito statične.
Ženski liki negibno strmijo v daljavo in brezbrižno pozirajo za portret. Včasih so v družbi malih, na prvi pogled prisrčnih živalic, ki se ”veselo” prerivajo.


Razstava bo na ogled do 6.11.2010.

14.10.10

Razstava Electroluxovega natečaja Design Lab


V četrtek, 21. oktobra 2010, vas ob 19.00 uri vabimo na vizualno razstavo v Hišo Evropske unije, Breg 14, Ljubljana. Na ogled bodo letošnja in lanskoletna dela slovenskih in mednarodnih študentov oblikovanja, ki so se udeležili Electroluxovega natečaja Oblikovalski laboratorij (Design Lab).

Na razstavi bodo na ogled tudi dela treh naših študentk 2. in 3. letnika smeri Ambient in sicer: Marije Laure Potočnik, Jelke Piškurić in Hane Kovačič.


Oblikovalci so bili izzvani, da predstavijo ustvarjalne koncepte aparatov, ki bodo sledili urbanim in kompaktim trendom ter intuitivnem dizajnu ne-tako-oddaljene prihodnosti.

Vabljeni!